2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. Okulumuzda farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik ve gösteriler düzenlenmiştir. Kutlamalara Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Abdurrahman KAYABAŞ katılmışlardır. Özel eğitim sınıfı öğrencilerinin birlikte hazırladığı gösteri ve yıl içinde gerçekleştirdikleri performansları sunulmuştur. Emeği geçen idareci,öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.
Günün anlam ve önemine istinaden yapılan konuşmada şunlardan bahsedilmiştir.
2 Nisan'da başlayan "Otizm Farkındalık Ayı" çerçevesinde dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, bu konudaki farkındalığın artırılması ile erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Otizm veya otizm spektrum bozukluğu; sosyal beceriler, tekrarlayan davranışlar, konuşma ve sözel olmayan iletişim ile ilgili zorluklarla karakterize edilen geniş bir yelpazeyi kapsar.
Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk yıllarında fark edilen, karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılık olarak tanımlanan otizm 1985 yılında her 2.500 çocuktan 1’inde görülürken, son araştırmalara göre bugün her 36 çocuktan 1’inde görülüyor. Otizmi tedavi eden herhangi bir ilaç henüz yok. Bugün için bilinen en etkili yöntem yoğun bireysel eğitimdir.
Dünyaya önemli katkıları olan ve izler bırakan birçok Otizmli birey olduğu unutulmamalıdır.
Bizler için otizmli öğrencilerimiz, topluma kazandırılması gereken çok özel bireylerdir. Onlarla çalışmaktan alınan manevi haz, gözlerinde beliren küçük bir ışık, başarılmış bir hedef, çalışılmış verimli bir gün dünyalara bedeldir. Her çocuğumuz, yeni bir farkındalık yaratır ve yeni bir dünyayla tanıştırır bizleri. Çocuklarımızın küçücük kalplerinde sakladıkları kocaman dünyayı görebilmenin ve paylaşabilmenin, o dünyaya girebilmenin mutluluğunu ancak biz öğretmenler bilebiliriz.
Otizm bir hastalık değil, farklılıktır. Otizmin farkındayız ve onların yanındayız.